4 Aralık 2009 Cuma

Cem Garipoğlu'nun Durumu İçin Endişe Etmek



cem'in 197 gün sonra teslim edilişini televizyonlarda herkes gibi bende izledim. teslim edildikten sonraki kaosu diyelim. sonra emniyet peşimize takılmasın, radara
bağlanmayalım.

ben bu çocuğun toplum tarafından çok haksız bir şekilde eleştirilmesine karşıyım arkadaşım. tamam yemiş bi halt, yapılmaması gereken bir şeyi yapmış, savaşta zalim zulmüne karşı yapılmayacak bir hareket. kurbanların kafası kesilirken bile içimi garip bir hüznün kapladığı ben, şimdi bu çocuğun bu durumuna üzülebiliyorum. ciddi anlamda basın yolu ile türkiye'de ki bilinçli bilinçsiz tüm insanlar sürü psikolojisi ile olayın üstüne gidip kahve köşelerinde, köşebaşlarında kendilerine göre infaz etmenin peşine düştüler.

cem hatalıdır. cem çok kötü bir şey yapmıştır, insanlık dışıdır. ama cem daha küçük bir çocuktur. yani gelişimini tamamlamamış, aklı sikinin ucunda olmaya devam ederken, sapkın bir halet-i ruhiye ile böyle bir yanılgıya düşerek şeytanın eline koz vermiş ve malup olmuştur.

ölmüşle olmuşa çare yok. bu kesin. o zaman biz bu cocuğu kazanmanın yollarını tartışalım. bu masum cocuğun cehennem gestapolarına benzemesinin sebebi ailesinin verdiği eğitimin yeterli olmayışı, ve akabinde ki içinde bulunduğu boşluğun kendisini sapkınlığa ittiği mi? 17 yaşındaki bir çocuğa günde 2000 $ harçlık vermek nasıl bir aklın sağlıklı defosuz ürünüdür?...

herşeyin kararının makul olduğunu bu kazık kadar ebeveynler bilmiyor ise bütün faturayı bu cocuğun üzerine yıkıp enkazların altından vereceği kısık sesli cevapları önemsemek neyin duyarlılığı, hangi vicdanın rasyonelliğdir.

herkes elini taşın altına koyup bir müddet ordan çıkarmasın lütfen..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder