2 Aralık 2009 Çarşamba

Eylem Yapıyoruz Ayağına Orospu Çocukluğu Yapmak


tarih neden hep özellikle boyle kötü şeylerle tekerrür ediyor bu ülke üzerinde, neden eski degerler alaşagı edilmiş bir fikri olan var mı?. insan ırkının son donemdeki tutarsız davranışı insan kimyasının nasıl bozulduğuna bir örnektir bence. bozulanın sadece domatesin tadının olduğunu mu düşünüyorsunuz?. insan da bu değişim sürecinden, bu asimilasyondan etkilenmiş, değer yargıları hatalar verdirtilmeye zorunlu kılınmıştır. aslında kızgınlığım kuru kuru ''orospu cocukları sizi'' dememle sınırlı değil. küfürlerin varyasyonları da son tahlilde önem arzetmiyor. çünkü benim o ortalığı yakıp yıkan bakterilerin anneleri ile bir derdim yok.

amaç ne bir kere? amaç, makro ekonomik düzeyin büyük bir teşekkül eli tarafından yönlendirilmesine gösterilen tepki. insanların açlık çekmesine neden olduğu düşünülen bir heyeti eleştirip onların ellerini ülkenden çekmelerini istemen. buraya kadar bir şey yok da, peki bundan sonrası neden orospu cocukluğu oluyor.

çünkü ; bir taraftan eşitlik kisvesi altında, ezilenlerin sesi olmanın riyakarlığı ve çirkin maskeler altında ortalığı velveleye verip insanların huzurunu kacırmak. mal ve can kayıplarına neden olmak, insanların özgürlüğüne ket vurmak. birisinin özgürlüğünün başladığı yerde birisinin özgürlüğü kısıtlanır. bu hep böyle. peki orada eylem adı, protesto adı altında insanlar neden diğer insanlara zarar veriyor. neden finansal varlıkların bulunduğu bankalar alaşağı ediliyor. insanların hayatlarına malolan kaosların mimarı neden hep böyle gösteriler oluyor. insan eleştirmeli. insan tepki gostermeli, bunların olumsuz halleri zaten insan kimyasına aykırı. ama bunu yaparken amacından sapmalar gösteriyorsa bunun adı ancak orospu cocukluğudur kimse kusura bakmasın. siyasi ideolojileriniz umrumda değil, hic bir siyasi ideoloji bir başka insanın özgürlüğüne ket vurmamalı. onların rahat bir şekilde nefes almalarına ters düşecek hareketleri bünyesinden barındırmamalı. eğer bunlardan bir tanesini de ihlal ediyor ise ben öyle ideolojinin taa amına koyim. bugün ciddi anlamda çok sinirlendim. klişe bir deyiş peydah oldu son dönemlerde. ''polis olma istediğinin tavan yaptığı an'' ben böyle düşünmedim ama eminim aranızda bir çok kişi bugün polis olmak istemiştir. sözde insanlık adına yapılan, ama insanların yapmadığı bir eylem yüzünden istiklal'de bir kişi kalp krizinden hakkın rahmetine kavusmustur. nasıl bir tiynetsizlik örneği değil mi?

neyse, eylem yapmadan önce tüm sivil kuruluşlar, örgütler kendilerinin nasıl bir hareket içinde olduklarına dikkat etsinler. hayvan hakkı arar dibi değil, insan hakkı arar gibi ses çıkartmaya davet ediyorum. yoksa benim gözümde katmerli orospu cocuğundan öte değiller o taşkınları yapanlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder