2 Aralık 2009 Çarşamba

İzmirli Kadınların Kevaşeliğe Eğilimli Olması

''vayyy baboo, vışşş, başımıza bu da mı gelecekti?'' tepkilerini vermeden önce en aşağıdaki bakınıza bir göz atınız. sonra okuyabilirsiniz.

-----------

şimdi efendim, izmirli kadınların her daim güzel, bakımlı ve kendi hegamonyalarının sultanları olarak lanse edildiğine şahitlik etmiş bireyler olarak, izmir kadınlarının diğer illere oranla daha serbest, ataerkil hiyerarşik düzenden kendilerini soyutlamış ve kararlarını yalnız başına alan, kendine buyruk, ayakları yere basan bireyler olarak tanımışızdır. bu durum izmir kadınlarına muntazam bir özgür hareket kabiliyeti kazandırmıştır. bu hareket kabiliyeti toplum içinde şekillenmiş ve alışılagelmiş bazı norm ve tabuların yeniden vücut bulmasına neden olmuştur. izmir kadınları erkek otoritesinden kurtularak türkiye iç dinamiklerinde kadın hakları anlamında ve ''erkeklerden bağımsız özgür bir yaşam'' şiarını benimseyerek tüm kadınların özgür iradelerini kullanmasında bu manada öncülük etmiştir.

şimdi bu şu demek oluyor; kadın, erkek himayesi altından çıktığında kendi modern yaşantısını seçen, oynadığı oyunun kurallarını kendisi koyan ve bu kurallara istediği gibi riayet eden bir birey haline geliyor. kendi parasını kazanıp kimseye hesap vermeden ayaklarının üzerinde duran kadınlar asi ruhlu ve hesap verme dürtüsü barındırmadan istedikleri gibi vur patlasın çal oynasıncılık oynuyorlar. özgür hareket kabiliyeti de işte tam burda devreye giriyor. istediği gibi ve gönlünce felekten bir hayatın kapıları aralanmış oluyor. işte bu söylediğim kadın tanımına en çok izmir'de rastlayabiliyoruz. netekim eşlerinden boşanan kadınların sayısıda en çok izmir'de göze batıyor.

bu izmir dilberleri güzellikleri ile dikkat çekerken, modern düşünceleri ve kendilerini geliştirip aydınlıkları görme yetileri ile dünya'da zevk-i sefa içinde yaşayıp gidiyorlar. demek ki bazen kadınların çok fazla modernite sevdalısı olması beraberinde bazı aksaklıklarıda yanında getirebiliyormuş. internetten tanışıpta sınırları olmayan ve ahlaksızca sohbet ettiğim kadınların bir çoğunun izmirli olduğunu öğrendiğimde böyle bir şeyin olduğu konusunda artık fikirlerim sabitleşmişti. evet, izmir kadınları kevaşeliğe eğilimlidir.

/bkz/ [Bu da dahil bütün genellemeler yanlıştır]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder