21 Aralık 2009 Pazartesi

Fenerbahçe CHP Benzerliği


iki farklı kulvar, iki farklı amaç. ama ikisinde de gözle görülür bir basiretsizlik ve benzerlikler silsilesinin gözle görülür olmasıdır.

malumumuz türkiye'de siyasi oluşumları desteklemek aynı futbol takımı desteklemeye benzer. bir partinin kurultayına katılmakla stada gidip maç izleme arasında çok fazla bir fark yoktur ülkemizde. aynı şekilde siyasetin ve futbolun en ateşli tartışıldığı yerler kahvehaneler, kıraathaneler ve kültür seviyesinin düşük olduğu yerlerdir. hem de bu tartışmalar müthiş düzeysizlikler içinde yapılır.

bilindiği üzere tüm ülkelerde de olduğu gibi bizim ülkemizde de halk tabakalaşmış ve bu tabakalaşma kendi içinde dinamiklerini meydana getirmiştir. toplum dengeleri kendi içinde bir elit tabaka bir de alt [yani, orta ve alt tabaka] meydana getirmiştir. bu iki farklı toplum dengelerinin sevdikleri, ilgilendikleri, sempati duydukları şeyler birbirlerinden farklıdır. topluma hitap eden, onların ihtiyaçlarına karşılık vermeye çalışan tüm kurumlarda bu bağlamda nabza göre şerbet vermekte geri durmamış ihtiyaç sahiplerine statülerine göre hizmetler sunmuştur.

şimdi iki kurum arasındaki kesişme noktalarını ele almak gerekirse;

fenerbahçe'nin türkiye'deki konumu juventus'un italya'daki konumu ile aynı paraleldedir. yani fenerbahçe chp gibi sadece elit tabakayı hedef almış, halka kendini indirgemeden belirli bir düzey yakalamanın peşine düşerek tüm topluma kucak açmayı elinin tersi ile bir kenara itmiştir.

fenerbahçe'nin yöneticileri de aynı chp'nin yöneticileri gibi basiretsiz, halkın tamamı tarafından benimsenmemiş, sevilmese dahi saygı bile duyulmamış kişilerdir.

fenerbahçe'nin kadıköy'de galatasaray'a yenilmemesi chp'nin kalesi olan izmir'i akp'ye vermemesi ile eşdeğerdir. chp'nin tüm belediyeleri kaybedip izmir'i aldıktan sonra ''hehe nasıl koyduk çucuuu'' demesi ile fenerbahçe'nin şükrü saraçoğlu'unda galatasaray'ı malup ettikten sonraki halet-i ruhiye ile benzerlik gösterir. yani odak haline getirilen bir başarının arkasına gizlenip sadece onunla övünmeyi bir başarı hikayesi gibi sunmaları büyük benzerlik örneğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder