2 Aralık 2009 Çarşamba

Kürt Nüfusunun Seçme Hakkını Ellerinden Almak

her zaman ditatörlük çığırtkanlığı yapan bir milletin seçme hakkını ellerinden alma durumu ile ilintili olarak bölgeye iyi yönetebileceği düşünülen alternatif bir lider gönderilmesi ile vuku bulacak temsil şeklidir. son seçimlerde görünüyor ki, bölgenin salt kimlik adına birilerini hizmetten yoksun olma adına başa getirerek, kürt dayanışması adı altında sikko bir şiar benimseyen, dış mihrakların maşası olmuş egemen ve yayılmacı bir politika izleyen ve bunları sadece demokrasi adına yaptığı iddia edilen bazılarının egemenliğine sunmuş bulunuyorlar.

bu durumda akıllara bir kaç alternatif geliyor. bölgenin okuma yazma bilmeyen, sadece başkalarının yonlendirmeleri ile bilinçli halkın seçim haklarına ket vuran büyük bir kesimin ellerindeki oy kullanma haklarını ellerinden alarak o insanları seçimden mahrum ederek bölge geleceği ile oynamamalarıdır. kaldı ki bunun dışındaki ihtimaller ya da çözüm önerileri bu kadar etkili olayacaktır.

nedir bir diğer alternatif, bu alternatif de bölgenin yine cühela, hayatı nefes almakla sınırlı olan, ya da mecbur oldukları için yaşamsal formları bu şekilde tezahür eden kitlenin ciddi bir anlamda eğitimden geçmesi. anlam karagaşası yaşamamaları için kendilerine bir ögretim paketi hazırlanmasıdır. ikinci alternatifin birinciye oranla hem zamandan, hem de paradan oldukça yüksek parametrelerde olduğu konusunda hemfikiriz sanırım.

o halde bölge haklı eğitim ve bilinç konusunda belirli bir ivme kazanana kadar ellerinden seçme hakkını almak en mantıklısı olacaktır. aksi taktirde bölgenin kaderi ile oynayan ve diğerlerini cahillikleri ile sınırlayan kesim yine çoğunlukla aşırı kırsaldır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder